“MARŞIMI SEVİYORUM, EZBERE OKUYORUM” PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Törenimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kamil ÇELEBİYILMAZ, Şube Müdürümüz Sayın Ahmet SELBİ, Şube Müdürümüz Mustafa BAKKAL, Okul Müdürümüz Kutlay SU, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katılmış. Törende 1.,2., 3. Ve 4. Sınıfların ilk üç ve okul ilk üç derecesine madalyalarını takmıştır. Okul birincimiz Rabia TURAN ve 4 yaş grubu öğrencimiz Asmin AVCI büyük bir coşku ve duyguyla İstiklâl Marşımızı okumuştur.

Akdeniz Bölge Komutanlığı İlkokulu’nun “İlkokullarda Etkin Spor Katılımının Öğrenci Davranışlarına Etkisi”  adlı projesi kapsamında 7 sınıf 140 öğrenci ile 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Komleksi tenis kortlarında profesyonel  2 hoca eşliğinde tenis eğitimi, Anasınıfı A şubemiz 25 Öğrenci ile Olimpik Yüzme Havuzunda profesyonel hocalar eşliğinde yüzme eğitimi, Anasınıfı B şubemiz Mersin Jimnastik Salonunda profesyonel  antranörler eşliğinde  jimnastik eğitimi almaktadırlar.

Bu yıl 3. Sünü düzenlediğimiz “Marşımı Seviyorum, Ezbere Okuyorum.”  Projemiz kapsamında İstiklâl Marşımızı şiir olarak okuma yarışmasına 14 sınıf 298 öğrencimiz katılmıştır. 1. Ve 2. Sınıflarda ilk iki kıta, 3. Ve 4. Sınıflarda 10 kıta üzerinden  yarışmalarımız yapılmıştır. Sınıf derecelerinden Okul Finali yapılmış ve sonuçlar aşağıdaki gibi neticelenmiştir.

Törenden sonra diğer projelerimiz sunulmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kamil ÇELEBİYILMAZ öğretmenlerle eğitim hakkında söyleşide “……..Eğitimin ilk ve en önemli basamağı olan        ve insan karakterinin hemen hemen %90 nın bu yaş grubunda tamamlandığını, dolayısıyla bu çocuklarımızın mutlaka sosyal sorumluluk projelerine dahil edilmesi ve birebir içinde olması gerektiğini, değerler eğitiminin mutlaka verilmesi gerektiğini ve öğrenilen ve yaşanılanların ömür boyu etkisinin devam edeceğini dolayısıyla öğretmenlerimizden aynı fedakarlıkla çalışmalarına devam etmeleri tavsiyesinde bulunmuştur. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

AKDENİZ BÖLGE KOMUTANLIĞI İLKOKULU

“MARŞIMI SEVİYORUM, EZBERE OKUYORUM” PROJESİ YARIŞMA SONUÇLARI